Skip links

O Nama

NVO „Fenix“ Crna Gora

Fenix Crna Gora

Mi smo Udruženje roditelja djece iz Crne Gore oboljele od dječijeg kancera. Kao NVO smo se registrovali 15. februara 2013. godine.

Udruženje se bavi pružanjem pomoći, podrške i razmjene iskustava roditelja čija se djeca liječe, roditelja čija su djeca uspješno završila liječenje i roditelja koji su izgubili djete zbog maligniteta. Godišnje u Crnoj Gori oboli od 15 do 20 djece od neke vrste maligniteta. Crna Gora nema pedijatrijsku hemato-onkologiju i zato se sva djeca upuću u Srbiju na liječenje.

Naš cilj je da svojim iskustvom i znanjem pomognemo  oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.

Bolest kao takva ne pruža svima šansu da prežive, ali se vrijedi boriti i izboriti da se što lakše podnesu sve te teske hemoterapije i da se iz bitke sa rakom izađe kao pobjednik.

Udruženje ima pravilnik o finansijskoj pomoći porodicama djece koja su prvi put na liječenju, djece koja imaju recidiv bolesti, djece koja se liječe u inostranstvu, kao i porodicama djece čija se djeca nijesu uspjela izboriti za život.

Takođe, Udruženje refundira troškove smještaja porodica u roditeljskim kućama u Srbiji.

Kroz različite projekte, trudimo se da poboljšamo opšte stanje  u društvu djece oboljele od raka.

Mi se nadamo da ćemo kao prvo udruženje ove vrste u Crnoj Gori uspjeti da doprinesemo jačanju svijesti javnosti o problemima sa kojima se suočavamo, kao i da ubijedimo nadležne institucije da konkrentnim mjerama dovedu do poboljšanja uslova hospitalizacije djece oboljele od raka.

Misija

Pomoć i podrška oboljeloj djeci i roditeljima iz Crne Gore.

Vizija

Postojanje Hemato-onkološke bolnice i Roditeljske kuće u Crnoj Gori.

Ciljevi

  1. Informacije, savjeti i podrška za sve porodice čija se djeca liječe od malignih bolesti
  2. Informacije o lokalnim Udruženjima roditelja u Srbiji koja pomažu djeci i porodicama u bolnicama
  3. Pomoć djeci i roditeljima u korišćenju zakonskih prava i obaveza Naše udruženje je član Medjunarodne Konfederacije udruženja roditelja ICCCPO koja blisko saradjuje sa SIOP-om (svjetsko udruženje pedijatara onkologa).

Donacije

Fenix Crna Gora

„Fenix Crna Gora“ se ponosi transparentnošću trošenja sredstava i strogo namjenskim trošenjem donacija. Svi naši donatori mogu odabrati svrhu i način trošenja svog novca i dobiti detaljne izvještaje za sredstva koja su uplatili.

Svoju donaciju možete uplatiti na žiro račun Udruženja 510-71233-32 (CKB) ili 530-164699-34 (NLB) putem virmana ili internet bankarstva:

PRIMATELJ:
„Fenix Crna Gora“ – Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera
Zemunska 28, Herceg Novi,
85340, Herceg Novi

Uplatom na žiro račun podupirete rad udruženja „Fenix Crna Gora“

Internet bankarstvo
Molimo Vas da prilikom uplaćivanja donacija putem interneta koristite jedan od sljedećih načina upisa modela plaćanja i poziva na broj:

Model Poziv na broj
1. 12 JMBG
2. prazan datum s max dvije crte (npr. 16-09-2015)
3. 99 prazan