Skip links

Obilježavanje međunarodnog dana djece oboljele i liječene od kancera-15 Februar

Juče smo obilježili međunarodni dan djece oboljele i liječene od kancera, a time i 10 godina od osnivanja našeg Udruženja.Današnji dan se obilježava širom svijeta kako bi se podigla svijest i izrazila podrška djeci i adolescentima oboljelima od raka, preživjelima i njihovim porodicama.Svake godine u svijetu oko 300.000 djece dobije dijagnozu raka- bolesti koja je nemilosrdna prema djeci i njihovim porodicama. U Crnoj Gori , oko 25 djece godišnje se suoči sa ovom dijagnozom.

Od kada postojimo, trudimo se da unaprijedimo uslove u kojima se liječe i kvalitet života tokom i nakon liječenja. I zaista smo ponosni što imamo toliko prijatelja i donatora koji su svih ovih godina prepoznali i podržali naš rad. Ove godine je u NLB grupi u zajedničkoj humanitarnoj akciji našoj organizaciji donirano 25 000€ u dobrotvorne svrhe. Odlučili smo da dobijena sredstva iskoristimo za kupovinu dugo traženog aparata ,,Citocentrifuga sa dijelom za automatsko razmazivanje i farbanje pločica sa uzorkom koštane srži, periferne krvi i likvora ‘’ koji ce biti od pomoći ljekarima i unaprijediće liječenje oboljelih mališana na odjeljenju hematologije Instituta za bolesti djece.

Mi ćemo i dalje nastaviti da radimo na unaprjeđenju uslova u kojima se djeca liječe i opravadamo povjerenje svih vas koji nas podržavate.