Skip links

Asistenti za roditelje

Prolazak kroz liječenje raka kod djeteta je veliki proces učenja koji zahtijeva veliku podršku na svim nivoima – emocionalnom, fizičkom i psihološkom. Vjerovatno ćete u cijelosti imati puno pitanja i nedoumica o pravima na liječenje,pravima iz socijalne i dječije zaštite,i povlasticama.

Zbog toga je toliko važno da redovno imate lak pristup kvalitetnim informacijama i saosjećajne odgovore. Roditelji čija djeca su oboljela od raka ne dobijaju informacije koje su im potrebne da bi se osjećali sigurno i bili svjesni najefikasnijih opcija liječenja raka kod svog djeteta,

Povodom projekta “Razvoj podrške razvija nadu“ angažovali smo dva asistenta Angela Pejovic Murisic i Sanja Sisovic koji su tu za vas. Uvijek nas možete kontaktirati u bilo kom trenutku sa pitanjima, nedoumicama ili novim informacijama.

Angela Murišić  je zadužena da roditelje i djecu povezuje sa roditeljima i djecom iz regiona (sličnog govornog područja) sa kojima će moći da razmjenjuju iskustva,a preko Međunarodnog udruženja CCI (Childhood cancer International) će pronalaziti roditelje i djecu iz Evrope sa istom ili sličnom dijagnozom i biti posrednik u komunikaciji i prevodu.

Broj tel: +382 069/192-893

Mail: fenix.crnagora@gmail.com

Sanja Šišović  je zadužena da istraži sve zakone u Crnoj Gori koji su vezani za zdravstvenu, socijalnu i dječiju zaštitu, da prikuplja pitanja od roditelja i nakon toga konsultuje stručna lica kako bi dobio tačne i relevantne odgovore.

Broj tel: +382 068/617-295

Mail: office@fenixnvo.me

Sva pitanja koja budu postavljena aistentima i odgovori biće objavljeni na sajtu udruženja,

sistematizovana, kako bi roditelji mogli da i u budućnosti imaju uvid.