Skip links

Himna Fenix

Fenix Crna Gora je udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera. Udruženje se bavi pružanjem pomoći, podrške i razmjene iskustava roditelja čija se djeca liječe, roditelja čija su djeca uspješno završila liječenje i roditelja koji su izgubili djete zbog maligniteta.

Kao sopstveni doprinos projektu Borbom protiv (m)raka koji je finansijski podržala Opština Herceg Novi, udruženje je uz pomoć prijatelja pripremilo pjesmu „Fenix“ koja je izvedena u revijalnom dijelu  festivala „Naša radost“ 26.09.2015. u Podgorici .

Pjesma ima namjenu da bude podrška i podsticaj djeci i roditeljima oboljele djece. Izvođač te pjesme je djevojčica Tara Petrović iz Tivta  koja  se liječila od leukemije i koja iako ima samo dvanaest godina svojim svakodnevnim aktivnostima (pjesmom, plesom, sviranjem violine, skijanjem na vodi) uvjerava nas da je volja za životom i ljubav prema životu i bližnjima najbolji recept za sreću, ali i put do zdravlja!

Pjesma je napravljena kao poruka oboljeloj djeci i želimo da postane himna organizacije Fenix. Rađena za podizanje zdravstvene svijesti, empatije i kulture na nacionalnom nivou, a i šire.

Autor teksta Jovana Perović

Kompozitor Branislav Samardžić

Aranžer Frenki Bogićević

Izvođač Tara Petrović

 

FENIX

Ti znaš ima jos snage u meni,

I gledaj, sve ću prebroditi,

Pred tvojim očima biću feniks,

Iz pepela svog opet ću se roditi.

Zagrliću život, to je sve što imam,

I baciću bol daleko od sebe,

Ja sam jako biće koje može sve,

Gledaj me, mogu to zbog tebe.

I kad me boli, I kad sve se ruši,

Izgradiću novu snagu koja traje,

Do poslednjeg atoma daću sve od sebe,

Jer ovo se srce nikada ne predaje.

Prezivjeću, jer jaki to mogu,

I nastavit dalje jači nego prije,

Zagrliću život dajem obećanje,

Jer ko voli život to može i smije.