Skip links

PROJEKAT –“JEDNIM KLIKOM DO SVIH INFORMACIJA”

Udruženje “Fenix Crna Gora” je u periodu od 01.12.2018. do 31.05.2019. sprovodilo projekat “Jednim klikom do svih informacija” podržan od strane Crnogorskog Telekoma.

Izrađen je kratki animirani film o borbi organizma sa kancerom  koji na jednostavan i zanimljiv način objašnjava  oboljeloj djeci i njihovim roditeljima šta se u organizmu djeteta dešava kad se pojavi kancer,kako se organizam bori i kako na kraju pobjeđuje.

Takođe je obučeno i 10 volontera MladiCa o digitalnim tehnologijama čime je obezbijeđena vršnjačka podrška za djecu i mlade pogođenje kancerom.Korištenje digitalnih tehnologija,online podrška savjetovanja,upravljanje veb sajtom i društvenim mrežama su neke od vještina kojim se na inovativniji način dolazi do ciljne grupe i prevazilaze izazovi.

Veb sajt je redizajniran  uz jasan pregled informatora i potrebnih informacija.

Cilj programa su dostupni i svakodnevnom jeziku prilagođeni informatori koji djeci i roditeljima na zanimljiv i optimističan način objašnjavaju ,korak po korak šta je to maligna bolest, upoznaju ih sa nepoznatim medicinskim pojmovima ,procedurama koje ih očekuju i pripremaju  dijete na bilo koju vrstu intervencije iako ce na kraju izaći kao pobjednici.