Skip links

VI regionalna konvencija MladiCa

Šesta regionalna konvencija mladica održana je u periodu od 27. do 30. avgusta u Banja Luci.

Domaćini su bili Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“, zajedno sa mrežom mladih liječenih od raka Republike Srpske „MladiCe RS“. Konvencija okuplja mlade liječene od raka u djetinjstvu iz zemalja regije : Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Bugarske. Cilj je da kroz aktivnosti u kojima učestvuju dobiju podršku za buduće organizovanje i rad u svojim sredinama i da se osposobe za pokretanje formalnih i neformalnih grupa i inicijativa.Zato je ovakav način druženja značajan jer ih mi osluškujemo i dobro zamišljene ideje sprovodimo u djelo.Mlade treba osnažiti da samostalno svojim djelovanjem i akcijama sprovode svoje ideje.

Konvencija je edukativno-društvenog tipa, te će svi učesnici, pored stručnih predavanja doktora iz UKC Banja Luka, imati priliku i da se upoznaju sa svim ljepotama grada Banja Luke i rijeke Vrbas, kroz turističke obilaske i organizovane rafting ture.

Prvog dana 6. regionalne konvencije MladiCa, svi su upoznali bolje i predstavili aktivnosti Udruženja koje predstavljaju.

Drugog dana 6. regionalne konvencije, imali su priliku da čuju predavanja o malignim bolestima i liječenju, značaju psihološke podrške i ishrani. I na taj način naučili nešto više o jogi i meditaciji, a nakon toga je uslijedila radionica o komunikaciji . Nakon radionice upoznali su se sa svim ljepotama Banja Luke, uz stručnog turističkog vodiča. Dan je priveden kraju sa organizovanom zabavom za sve učesnike.